Booking System

Laat uw klanten gemakkelijk boeken via uw online reserveringssysteem

Reserveringssysteem

Als u een accommodatie heeft welke van tevoren moet worden geboekt, is Booking System de beste manier om uw klanten te helpen bij het maken van een reservering – rechtstreeks vanaf uw website.

Met dit reserveringssysteem kunnen uw klanten een afspraak maken op uw site, met behulp van een makkelijke en intuïtieve kalender, met een responsieve interface. Dit boekingssysteem maakt het huren van een accommodatie een kwestie van een paar klikken – alles op één pagina.

Reserveringen kunnen worden aangepast per dag of per nacht – met ochtend uitchecken. U kunt extra voorzieningen of diensten toevoegen aan de boekingen van uw klant, of ze kortingen en vouchers aanbieden.

De reserveringen kunnen niet alleen gesynchroniseerd worden met uw digitale agenda op uw PC of telefoon maar ook bijvoorbeeld direct met Airbnb.

Booking System Start versus Booking System Pro

De Start versie is beperkt tot 1 kalender en daarmee geschikt voor 1 accommodatie. U kunt hiermee bijvoorbeeld uw BnB of Safaritent koppelen met Airbnb + uw agenda op uw computer en/of telefoon. Sommige functionaliteit wordt wel beperkt door deze restrictie, maar bijna alle functies zijn beschikbaar. Campingwebsite geeft u standaard 6 maanden support op deze plug-in.

Met de Pro versie kunt u tot 20+ accommodaties beheren en kunnen uw klanten snel kijken welke eventueel beschikbaar zijn. Indien u meer dan 20 accommodaties heeft dan rekenen wij een kleine meerprijs voor het inrichten van het systeem, vraag a.u.b. naar de mogelijkheden. Buiten de 1 jaar ondersteuning van campingwebsite.nl heeft u ook recht op ten minste één jaar support bij de ontwikkelaar van de plug-in.

Krachtig maar eenvoudig in gebruik

Booking System is een match voor zowel grote als kleine bedrijven, vanwege het gemakkelijk te beheren, flexibele en intuïtieve beheerplatform. De boekingskalender kan op elke gewenste manier met eventuele extra modules worden aangepast, van het ontwerp tot de functionaliteiten ervan. Campingwebsite is wederverkoper van deze plug-in en verzorgt de vertalingen, implementatie, optische aanpassingen.

Een voorbeeld van Booking System Start

Dit is een DEMO dus boek gerust om te kijken hoe de e-mail reacties vanuit het systeem eruit zien.

Boek hier onze accommodatie

  • Maximaal 8 personen
  • Prijs is inclusief schoonmaak en bedlinnen
  • Inchecken vanaf 13:00 uur
  • Uitchecken tot 11:00 uur
  • Huisdieren in overleg

Selecteer in de kalender de gewenste beschikbare dagen en vul de rest van het formulier in.

Nadat wij uw aanvraag ontvangen en goedgekeurd hebben ontvangt u van ons een (DEMO) bevestiging via e-mail.

Legenda

Groen  = beschikbaar
Blauw  = gegroepeerde dagen beschikbaar
Bruin  = niet beschikbaar
Rood  = bezet
Donkerbruin  = door u geselecteerd

Boek dagen

In de boekingskalender worden dagen weergegeven met één van de 5 soorten beschikbaarheid: geen, beschikbaar, geboekt, speciaal of niet beschikbaar. U kunt kan een speciale prijs instellen voor verschillende dagen of het minimum of maximum aantal dagen selecteren dat kan worden geboekt.

Boek nachten

De boekingskalender biedt ondersteuning voor het uitchecken tijdens de ochtend. Uw klanten hebben de mogelijkheid om ’s middags in te checken en ’s ochtends uit te checken – de prijzen en beschikbaarheid worden dan toch accuraat weergegeven.

Boek uren

In Booking System kunt u ook eventueel reserveringen per uur beheren. Uren worden exact hetzelfde behandeld als dagen, met 5 soorten beschikbaarheid, speciale prijzen voor meerdere uren of een minimum of maximum aantal te boeken uren. Deze optie is minder geschikt voor een camping maar bijvoorbeeld handig als u een schoonheidsspecialist bent die op afspraak werkt.

Boek uren met interval

Met het Booking System kunt u – met behulp van het tijdvak – de reserveringstijd interval nog verder aanpassen. U kunt intervallen per uur instellen voor uw boekingen, tot op de minuut nauwkeurig. Dit geeft u meer precisie en controle over de reserveringen van uw klanten.

Beheer reserveringen

Boekingsagenda-beheerders kunnen reserveringsverzoeken toevoegen, annuleren, bewerken, weigeren of verwijderen. Boekingen kunnen direct worden goedgekeurd of afgewezen, maar kunnen nooit overlappen – en de boekingskalender wordt steeds bijgewerkt.

U kunt kiezen tussen een lijstweergave of een kalenderweergave om de reserveringen van uw klanten te tonen. Ze kunnen worden afgedrukt of geëxporteerd in 4 soorten formaten – CSV, XLS, JSON en ICS.

Extra’s

Met het Booking System kunt u extra voorzieningen, diensten of extra’s toevoegen aan de boekingen van uw klant, hetzij met een prijs, hetzij gratis. U kunt ook standaardwaarden instellen voor deze extra’s en instellen of deze verplicht zijn of niet. U kunt ook meerdere extra groepen maken om te gebruiken met de boekingskalender.

Formulieren

Als u meer informatie van uw klanten nodig hebt, kunt u een aangepast formulier maken dat uw klanten rechtstreeks in de boekingskalender kunnen invullen. U kunt tekstvelden, tekstgebieden, selectievakjes, dropdowns of andere aangepaste velden in het formulier integreren.

Kortingen

In deze boekingskalender kunt u kortingen maken op basis van het tijdsinterval waarvoor de reservering is gemaakt. U kunt beslissen hoe de kortingen worden berekend – éénmaal per dag of uur, een vaste korting of een percentage – en u kunt hun standaardbedrag vaststellen.

Belastingen en toeslagen

Als het reserveren van uw product of dienst met extra belastingen of toeslagen gepaard gaat, kunt u deze aan de boekingskalender toevoegen. U kunt hun waarde bepalen en of ze al dan niet in de totale reserveringsprijs worden opgenomen.

Kortingsbonnen

Een andere handige functie die het Booking System heeft, is het maken van vouchers of kortingsbonnen voor uw klanten. U kunt standaardwaarden aanpassen, de algemene voorwaarden en hoe deze kunnen worden gebruikt, instellen en deze direct aan de boekingskalender toevoegen.

Andere functionaliteiten

Synchronisatie via iCal bestanden

Voor een beter reserveringsbeheer kan het Booking System worden gesynchroniseerd met andere agenda’s – Mac-agenda, Outlook, Google Agenda, iCalendar of Airbnb, via iCal-gegevens.

Meldingen voor boekingsaanvragen

U kunt de herinneringen en meldingen van uw klanten vanuit uw boekingskalender sturen, per e-mail of sms. U kunt instellen dat tekstberichten naar uzelf of uw klanten worden verzonden met Clickatell SMS gateway. Voor een e-mailmelding kunt u aangepaste sjablonen maken voor elk type melding of taal en deze worden verzonden met SMTP, PHPMailer-klasse of PHP-mailfunctie.

Ondersteuning voor meerdere talen

Als uw lokale taal verschilt van de Nederlandse of Engelse of als u uw diensten in meerdere talen wil aanbieden, dan biedt het Booking System al ondersteuning voor een aantal talen. U kunt de vertalingen eventueel zelf aanpassen in het beheergedeelte van het Booking System.

Ondersteuning voor meerdere valuta

U kunt de meest gebruikelijke valuta gebruiken met het Booking System. Indien nodig kunt u uw eigen valuta instellen en aanpassen aan uw behoeften.

Online betalingsintegraties

Hoewel betaling niet verplicht hoeft te zijn wanneer een klant een reservering maakt, kan dit bijvoorbeeld wel een optie zijn. Met deze boekingskalender is PayPal de standaardbetaalmethode, maar als u een andere voorkeur heeft, kunt u dat wijzigen met extra modules. Er zijn optioneel 6 betaal gateways om uit te kiezen – Stripe, WePay, 2Checkout, Authorize.Net, Braintree, ICEPAY en Mollie. Met name deze laatste is geschikt voor de Nederlandse markt.

Ingewikkeld?

Geen zorgen! Wij verzorgen de complete installatie en eventuele integratie met Airbnb en uw elektronische agenda.

Camping Website Product Module Booking System Start
Camping Website Product Module Booking System Pro